Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ανοιξιάτικη Σαλάτα








Υλικά:

1/2 Σαλάτα Λόλα πράσινη
1/2 Σαλάτα Λόλα κόκκινη
1/2 Σαλάτα Μαρούλι Ελληνικό ή Γαλλικό
1/2 Ματσάκι Ρόκα
1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια
1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια
1 χούφτα καβουρδισμένο σουσάμι
1 χούφτα κρουτόν
100γρ. Λαδοτύρι Μυτιλήνης

Για το dressing εσπεριδοειδών

  • 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμό & ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό & ξύσμα από 1 σαγκουίνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. Κρέμα Bαλσαμικού
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

Για το dressing

Χτυπάμε στο μούλτι το χυμό από το λεμόνι, πορτοκάλι και σαγκουίνι μαζί με το ξύσμα το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι, την κρέμα βαλσάμικου και το ελαιόλαδο
 
Πλένουμε καλά τις σαλάτες και. τις στραγγίζουμε. Κόβουμε τα τρυφερά μέρη των φύλλων είτε με το χέρι ή με ψαλίδι χοντροκομμένα. Φιλετάρουμε τις πιπεριές (αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα τους) και κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε την κομμένη σαλάτα, το dressing, και τις πιπεριές. Σε μια σαλατιέρα τοποθετούμε την σαλάτα με το dressing και τις πιπεριές ανακατεμένα, προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι, το Λαδοτύρι κομμένο σε λεπτές φλούδες με την βοήθεια ενός πατατοκαθαριστή και τα κρουτόν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να λάβω τα σχόλια σας και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα όσο πιο σύντομα γίνεται