
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κούπες χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε
το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Στη
συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι
και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη
(20-30 λεπτά περίπου).
Σε μια βαθιά
κατσαρόλα ζεσταινουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πιάνουμε με
τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγουμε τη γροθιά μας έτσι ώστε
να βγεί λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το
οποίο εχουμε βουτήξει σε νερό, κόβουμε τον λουκουμά μέσα στο καυτό λάδι και
τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τον βγάζουμε
με μια τρυπητή κουτάλα και τον στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε
με μέλι και κανέλα, κρέμα καραμέλας ή ακόμα και με λιωμένο cheddar και ψιλοκομμένο μπέικον.
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κούπες χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κούπες χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κούπες χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κούπες χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κούπες χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη και
προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει
μια λεία ζύμη. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα
σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη (20-30 λεπτά
περίπου).
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταινουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πιάνουμε με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγουμε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγεί λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο εχουμε βουτήξει σε νερό, κόβουμε τον λουκουμά μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τον βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τον στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με μέλι,κανέλα και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!
- See more at:
http://www.mamapeinao.gr/syntages/28-%CE%9B%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B9#sthash.dKqcCQ26.dpufΣε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταινουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πιάνουμε με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγουμε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγεί λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο εχουμε βουτήξει σε νερό, κόβουμε τον λουκουμά μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τον βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τον στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με μέλι,κανέλα και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα χαρώ πολύ να λάβω τα σχόλια σας και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα όσο πιο σύντομα γίνεται