ΖΑΓΟΡΙΣΙΑ ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ
Μετά την τεράστια επιτυχία της συνταγής Ζαγορίσια Λαχανόπιτα του φίλου μου Στέφανου Χρηστογούλα από το Βραδέτο Ιωαννίνων, σήμερα μας δίνει άλλη μια εξαιρετική συνταγή του τόπου του...
Υλικά:
4 ποτήρια νερού αλεύρι
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
3 αυγά χωριάτικα
λίγο αλάτι
3 ποτήρια νερό
250 γραμμάρια τυρί φέτα της επιλογής σας
1 αυγό χωριάτικο για να το αλείψουμε
λίγο λάδι ακόμη
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το αλάτι και τα ανακατεύουμε να γίνουν χυλός. Βάζουμε το ταψί να κάψει με λίγο λάδι απλωμένο στον φούρνο στους 200. Το βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε μέσα τον χυλό να ακουστεί αυτό το σβήσιμο, το τσσσσσσσσ από το καμένο ταψί. Τρίβουμε με το χέρι την φέτα και την ρίχνουμε από πάνω στον χυλό. Σε μπολάκι χτυπάμε το ένα αυγό με λίγο νερό και λίγο λάδι και περιχύνουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 200-200 μέχρι να ροδίσει και να ξεκολλήσει (κάνοντας την απλή και απότομη κίνηση που μάθαμε από την λαχανόπιτα). Αν δεν μας ενοχλούν οι παραπάνω θερμίδες ανά κομμάτι, αντί για λάδι στο πασπάλισμα ρίχνουμε τριμμένο βούτυρο με το χέρι.
Να έχετε υπόψη σας ότι η πίτα αυτή γίνεται λεπτή , γύρω στο 1 εκατοστό πάχος.
(Όσοι την έχουν δοκιμάσει στα Ζαγόρια, ξέρουν).
Δεν θα πάρει πάνω από 20 - 30 λεπτά ψήσιμο, αλλά ας μην βιαστούμε. Με το μάτι θα το δούμε όπως λέει και ο Στέφανος!
Καλή όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα χαρώ πολύ να λάβω τα σχόλια σας και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα όσο πιο σύντομα γίνεται