Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΚΡΥΟ...ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ










ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 8 άτομα
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
2 αυγά
 ½ φλιτζανιού νερό
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
ελαιόλαδο
6 κουταλιές ρύζι γλασέ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το αυγολέμονο
3 κρόκους αυγών
2/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε για λίγο τα γιουβαρλάκια και ρίχνουμε την σάλτσα που φτιάξαμε νωρίτερα με το καβουρδισμένο αλεύρι και τον ζωμό. Βράζουμε για ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Για το αυγολέμονο, χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους με το λεμόνι και ρίχνουμε λίγο-λίγο ζωμό από το φαγητό ώστε να πάρει το αυγό την θερμοκρασία του φαγητού και να μην μας κόψει..
Ρίχνουμε το αβγολέμονο στα γιουβαρλάκια και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα αυγολέμονο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε  με λίγη ψιλοκομμένη  πιπεριά Φλωρίνης. Γαρνίρουμε με φυλλαράκια μαϊντανού ή άνηθο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να λάβω τα σχόλια σας και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα όσο πιο σύντομα γίνεται