Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ζακυνθινή Κρεατόσουπα με μανέστρα και γραβιέρα

Καλημέρα και Καλό μήνα σε όλους, κρύος ο καιρός σήμερα και αυτό το φαγάκι είναι ότι πρέπει. Εύκολο στην εκτέλεση του αλλά και πολύ νόστιμο!!!

 Υλικά για 8 μερίδες

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κατά προτίμιση χτένι ή κιλότο
2  μεγάλο κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κλωναράκια σέλινο
3 κιλά ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κιλό κριθαράκι μέτριο
300γρ.   Γραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
κανέλα, γαρύφαλο
ζάχαρη

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Αφού το στεγνώσουμε με απορροφητική πετσέτα το τοποθετούμε σε κατσαρόλα, και έπειτα προσθέτουμε νερό έως ότου σκεπαστεί το κρέας. Τέλος, το αφήνουμε να πάρει βράση.
  2. Στη συνέχεια ξαφρίζουμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε να βράσει για 2 ½ περίπου ώρες μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε το σέλινο ολόκληρο, το κρεμμύδι τριμμένο, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για ½ ώρα ακόμα.
  4. Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε το κρέας μαζί με το σέλινο, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το σκεπάζουμε.
  5. Στύβουμε τις ντομάτες και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλο αφού προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμα.
  6. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, προσθέτουμε το κριθαράκι ), λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται, το ελαιόλαδο και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με την τριμμένη γραβιέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να λάβω τα σχόλια σας και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα όσο πιο σύντομα γίνεται