Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ζεστή Χωριάτικη Σαλάτα

Μία απίθανη παραλλαγή της Εθνικής μας σαλάτας...



Υλικά

1 ντομάτα κομμένη σε μεγάλους κύβους
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
κομμένες πολύχρωμες πιπεριές σε φετούλες
80 γρ. φέτα
2-3 ελιές καλαμών
λίγη κάπαρη
αλάτι
ελαιόλαδο
αλεύρι
1 αυγό
φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε πρώτα τις πιπεριές, τις βγάζουμε στην άκρη και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Αφού τα βγάλουμε και αυτά. σοτάρουμε για λίγο τις ντομάτες.

Παίρνουμε την φέτα και την πουδράρουμε με αλεύρι, την τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά και από τις 2 πλευρές.

Περνάμε και την κάπαρη από αλεύρι αφού την ξεπλένουμε λίγο και την στραγγίσουμε και την τηγανίζουμε για 1 λεπτό.

Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές, τις γεμίζουμε με πιπεριά και τις πανάρουμε με αλεύρι, αυγό και φρυγανιά. Τις τηγανίζουμε μέχρι να κάνουν μια χρυσαφένια κρούστα.

Τέλος αλατίζουμε λίγο τα λαχανικά που έχουμε σοτάρει και με ένα τσέρκι, στήνουμε την σαλάτα μας, και την σερβίρουμε ζεστή. Περιχύνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.


2 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ νόστιμη. Υπάρχει κάποιο εστιατόριο που μπορεί κανείς να τη δοκιμάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν γνωρίζω, εμείς την φτιάξαμε στο εργαστήριο μαγειρικής τέχνης είναι πάντως πραγματικά υπέροχη και θα ήταν πολύ καλό να την είχε και κάποιο εστιατόριο. Παρόλα αυτά είναι και πολύ απλή και μπορείτε να δοκιμάσετε να την φτιάξετε, καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ να λάβω τα σχόλια σας και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα όσο πιο σύντομα γίνεται