Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μεσογειακή Πατατοσαλάτα

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ 





Υλικά

6 μέτριες πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνιθο
λίγο μαϊντανό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μέλι
6-7 αγγουράκια τουρσί
3-4 κουταλιές κάπαρη
3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες (να είναι λίγο al dente, όχι να λιώνουν), έπειτα τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Τις βάζουμε σε σαλατιέρα μαζί με τον άνιθο, τον μαϊντανό, την κάπαρη, το αγγουράκι τουρσί κομμένο σε ροδέλες, το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια μικρά, το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.
Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το λάδι και την μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι καλά, και στη συνέχεια περιχύνουμε πάνω από το μείγμα με τις πατάτες.  Ανακατεύουμε τη σαλάτα καλά και τέλος αν θέλουμε τρίβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πιπέρι.
Έτοιμη. Καλή όρεξη!




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να λάβω τα σχόλια σας και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα όσο πιο σύντομα γίνεται