Σούπα Μπρόκολου & Cheddar σερβιρισμένη σε ατομικό ψωμάκι
6 μερίδες
Υλικά
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 /4 φλυτζάνι κόρν φλάουερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 φύλλα δάφνης
1 μεγάλο καρότο , ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 /4 φλυτζάνι κόρν φλάουερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 φύλλα δάφνης
1 μεγάλο καρότο , ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 φλιτζάνια λουλούδια μπρόκολο ( περίπου 1 κεφάλι )
2 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
Αλάτι και Πιπέρι
Ατομικά ψωμάκια για σερβίρισμα
2 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
Αλάτι και Πιπέρι
Ατομικά ψωμάκια για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο , το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν .
Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε το κόρν φλάουερ με λίγο κρύο νερό μέχρι να διαλυθεί τελείως και το προσθέτουμε στο μείγμα . Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει .
Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρότο και το μπρόκολο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν . Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει . Βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε στο ατομικό ψωμάκι
Πηγή: http://www.yammiesnoshery.com
Κι αυτό φαίνεται εξαιρετικά πολύ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφή