Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Σούπα Μπρόκολου & Cheddar σερβιρισμένη σε ατομικό ψωμάκι



Σούπα Μπρόκολου & Cheddar  σερβιρισμένη σε ατομικό ψωμάκι

 



6 μερίδες


Υλικά
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 /4 φλυτζάνι κόρν φλάουερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 φύλλα δάφνης
1 μεγάλο καρότο , ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

4 φλιτζάνια λουλούδια  μπρόκολο ( περίπου 1 κεφάλι )
2 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
Αλάτι και Πιπέρι
Ατομικά ψωμάκια για σερβίρισμα


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο , το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν .
Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε το κόρν φλάουερ με λίγο κρύο νερό μέχρι να διαλυθεί τελείως και το προσθέτουμε στο μείγμα . Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε σε  χαμηλή φωτιά  μέχρι να πήξει .
Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο  καρότο και το μπρόκολο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν . Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε το τυρί.  Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει . Βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε στο ατομικό ψωμάκι


Πηγή: http://www.yammiesnoshery.com

1 σχόλιο:

Θα χαρώ πολύ να λάβω τα σχόλια σας και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα όσο πιο σύντομα γίνεται