Εδώ σας έχω μια ιδέα για ένα Αλμυρό Κρητικό
Cheesecake όπως το ονόμασα εγώ, το οποίο είναι εύγευστο, λαχταριστό, δροσερό
ιδανικό για καλοκαίρι ή χειμώνα.
Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο τσέρκι τούρτας ή φόρμα
με σούστα από κάτω
Υλικά
Βαση
5
μεγάλες κριθαροκουλούρες καλής ποιότητας
5
κουτ. σούπας εξαιρετικα παρθενο ελαιολαδο
Ριγανη
Λίγο Αλάτι
Γέμιση
600
ανθότυρο
300
γρ φετα
3
κουτ. σουπας ελαιολαδο
Για τις καραμελωμενες ντοματες
4-5
ντομάτες ή 1 κιλό ντοματίνια κομμένα
σε κυβακια
Αλάτι
Πιπέρι
φρεσκοτριμμένο
Πιπέρι
καυτερό
½ φλ.
Ζάχαρη ή μέλι
Μπαλσάμικο
ξύδι
Εκτέλεση
Για τις καραμελωμένες ντομάτες
Για τις καραμελωμένες ντομάτες
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες ή τα ντοματίνια κομμένα σε
κυβάκια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το καυτερο και την ζαχαρη
σοτάρουμε για 3 -
4 λεπτά σε μέτρια φωτιά ,ανακινώντας που και που το σκεύος, ώσπου να μαλακώσουν τα ντοματίνια ή οι ντομάτες και η φλούδα τους ζαρώσει ομοιόμορφα.
Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, ανακινούμε το τηγάνι για να απλωθεί το υγρό
ομοιόμορφα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά , μέχρι
να εξατμιστεί το υγρό και να φύγει η αψάδα του ξιδιού.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος να κρυωσει.
Για την βάση
Μουσκεύουμε ελφρώς τα παξιμάδια, τα στραγγίζουμε καλά και τα αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, την ρίγανη και μια πρέζα αλάτι. Η σύσταση του θα πρέπει να είναι κάπως νωπή. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο το τοποθετούμε σαν βάση για το cheesecake στο τσέρκι.
Για την γέμιση
Βάζουμε στο μπλέντερ την φέτα, το ανθότυρο και το ελαίολαδο, τα χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να έρθει το μείγμα να αφρατέψει. Το τοποθετούμε πάνω από το παξιμάδι στο τσέρκι.
Τέλος αφού κρυώσουν οι καραμελωμένες ντομάτες, τις βάζουμε πάνω από το μείγμα των τυριών και τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα χαρώ πολύ να λάβω τα σχόλια σας και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα όσο πιο σύντομα γίνεται