Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Δροσερή Μαϊντανοσαλάτα με Πλιγούρι

Παρόλο που αγαπώ πολύ το κρέας και περιμένω την Τσικνοπέμπτη με ανυπομονησία, θέλω να έχω στο τραπέζι μου μια σαλάτα που να ξεφεύγει λίγο από τα τετριμμένα, εδώ θα βρείτε την συνταγή για δροσερή Μαϊντανοσαλάτα



ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ 



 Υλικά

2 ματσάκια μαϊντανό πλυμένο και καλά στεγνωμένο
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο πλυμένο και καλά στεγνωμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
6-7 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα
2 μέτρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αγγούρι με την φλούδα πλυμένο
4 ντομάτες
χυμό από 2 λεμόνια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ φλ. τσαγιού πλιγούρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι  

Εκτέλεση 


Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ. Έπειτα, κάνουμε το ίδιο και με το αγγούρι. Βάζουμε τα καρέ σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι και το μουσκεμένο πλιγούρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε την σαλάτα να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά.





Σημείωση: η σαλάτα αυτή τρώγεται ακόμα καλύτερα την επόμενη ημέρα, εάν θέλετε για περισσότερη γεύση μπορείτε να μουλιάσετε το πλιγούρι σε χυμό λεμονιού.

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραια σαλάτα, μα γιατι να μην υπαρχουν τετοιου είδους στις ταβερνες?!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι αυτή την σαλάτα την φτιάχνουμε στο μεζεδοπωλείο στο οποίο εργάζομαι και οι πελάτες την τιμούν ιδιαίτερα. Ενώ είναι εύκολη στην παρασκεύη της (μόνο το κόψιμο των λαχανικών θέλει λίγο χρόνο) και τα υλικά της είναι και εύκολα προσβάσιμα και προσιτά σαν τιμή ίσως δεν την γνωρίζουν ή δεν είναι εύκολο να την έχουν γιατί πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 2-3 μέρες το πολύ και δεν είναι εύκολο να την φτιάχνουν κάθε τόσο. Είναι πάντως ιδιαίτερα δροσερή και στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης έκανε πάταγο ανάμεσα στα διάφορα κρέατα. Ακόμα καλύτερα να την φτιάξεις καλοκαίρι που είναι τα υλικά και στην ακμή τους!

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ να λάβω τα σχόλια σας και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα όσο πιο σύντομα γίνεται