Κυριακή 16
Φεβρουαρίου βρέθηκα στο Chocolating,
την αγαπημένη γιορτή σοκολάτας των Αθηναίων, στο Astir Palace Resort στην Βουλιαγμένη όπου και έζησα μοναδικές
γλυκές στιγμές με μπόλικη δόση σοκολάτας!
Η γιορτή σοκολάτας
λαμβάνει μέρος στο Εστιατόριο Grill Room με την φανταστική θέα, όμως
πριν καν κατέβω την περίτεχνη σκάλα απίθανες μυρωδιές με συνεπήραν.
Στο μοναδικό αυτό φεστιβάλ συνοδοιπόροι μου ήταν οι food bloggers και food lovers όπως ανακάλυψα: Ελεάννα Γιαννοπούλου από το www.foodaki.gr , η Φωτεινή Παλιεράκη από το oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr αλλά και η Άννα Ευθυμίου από το mamapeinao.gr (χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης).
Στο μοναδικό αυτό φεστιβάλ συνοδοιπόροι μου ήταν οι food bloggers και food lovers όπως ανακάλυψα: Ελεάννα Γιαννοπούλου από το www.foodaki.gr , η Φωτεινή Παλιεράκη από το oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr αλλά και η Άννα Ευθυμίου από το mamapeinao.gr (χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης).
Στα δεξιά μου
υπήρχε στο stand της Valhrona,
η οποία, όχι αδίκως θεωρείται μια από τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου, εκεί
στην υποδοχή μας έδειξαν τον καρπό του κακάο, μας εξήγησαν πως επεξεργάζεται ο
καρπός και πως παίρνουμε τους διάφορους τύπους σοκολάτας, είχαμε την ευκαιρία
να δοκιμάσουμε τον καρπό ακατέργαστο, κακάο αφυδατωμένο αλλά και σοκολάτα
κουβερτούρα Guanaja όχι και τόσο πικρή αφού περιέχει 50 % κακάο, την Bahibe ένα νέο είδος σοκολάτας γάλακτος και την Dulcey, την
καραμελωμένη λευκή σοκολάτα.
![]() |
Valhrona η βασίλισσα της Σοκολάτας |
Ακριβώς απέναντι
υπάρχει ένα σπιτάκι φτιαγμένο από τι άλλο? Σοκολάτα, καλά διαβάσατε, διακοσμεί
τον χώρο υπέροχα και αναδίδει το χαρακτηριστικό άρωμα που όλοι αγαπάμε.
![]() |
Το σπιτάκι των ονείρων μου |
Αρχικά συναντήσαμε τον κο Λευτέρη Βαρέλη Marketing & PR Manager του Astir Palace Resort, o οποίος ήταν πολύ φιλόξενος και είχε τον χρόνο και την καλοσύνη να μας εξηγήσει το concept του Φεστιβάλ, αλλά και να μας συστήσει στον
Executive Pastry Chef Φραντζέσκο Σώζο ο οποίος ήταν εξαιρετικός
οικοδεσπότης και μας αποκάλυψε πολλά από τα μυστικά της σοκολάτας, μας μύησε στο
στρώσιμο της, μας έδωσε μυστικές συνταγές αλλά και διάφορες λιχουδιές τις οποίες
γευτήκαμε σε ένα μοναδικό περιβάλλον.
Δοκίμασα αρχικά ένα ρόφημα σοκολάτας
της Ελληνικής εταιρίας TUSSO το οποίο είναι απλά αχτύπητο, σοκολάτα με
πολτό πορτοκαλιού, το οποίο θα πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε όπου και όποτε
σας δοθεί η ευκαιρία. Στην συνέχεια ο Pastry Chef Φραντζέσκος Σώζος και η
ομάδα του μας παρουσίασαν το στρώσιμο της σοκολάτας και έφτιαξαν αποκλειστικά
για εμάς μια απίστευτη πλάκα σοκολάτας με αποξηραμένο goji berry και
μπαλάκια σοκολάτας που σκάνε στο στόμα, μιλάμε για μια απίθανη εμπειρία.
Πριν από την επίσκεψη στον μπουφέ,
ξέπλυνα το στόμα μου με μια ράβδο σοκολάτας πασπαλισμένη με καρότο, βουτηγμένη
σε αρωματικό κρασί με ανθό αλατιού και πιπέρι, απλά μαγικός συνδυασμός.
![]() |
Σοκολάτα πασπαλισμένη με καρότο βουτηγμένη σε αρωματικό κρασί με ανθό αλατιού και πιπέρι |
Μετά από αυτό άρχισε το πάρτυ!!! Ένας
απίστευτος μπουφές ήταν απλωμένος μπροστά μας, με λαχταριστά γλυκά να μας κλείνουν
το μάτι, και πως μπορεί ένας απλός θνητός να αρνηθεί όλες αυτές τις λαχταριστές
δημιουργίες, θα πω μόνο πως εγώ που είμαι αθεράπευτα ερωτευμένη με την σοκολάτα
δεν κατάφερα να τα δοκιμάσω όλα για αυτό και εννοείται ότι θα πάω και την επόμενη
εβδομάδα, έχω αφήσει πίσω μου ανοιχτούς λογαριασμούς με αυτά τα υπέροχα γλυκάκια.
Επίσης θα πρέπει να επανέλθω στα σιντριβάνια σοκολάτας και να βουτήξω μέσα στις
σοκολατένιες βελούδινες κουρτίνες τους όλων των λογιών τα καλούδια από φρούτα
και τρουφάκια μέχρι marshmallows.
![]() |
Από αριστερά: Τάρτα σοκολάτας με στέβια, Φενίτσιε βανίλιας με ρινίσματα σοκολάτας, brownies με πραλίνα και κάτω mousse dulce (καραμελωμένη λευκή σοκολάτα) με goji berry και ξηρούς καρπούς |
Έπρεπε βλέπετε να κρατήσω χώρο
για τα γλυκά ψυγείου…Αχ από πού να αρχίσω, από την Mousse με Στέβια
για διαβητικούς; Από την mousse με την
καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και το γλασάζ ανανά, από το λαχταριστό προφιτερόλ; ή
από αυτό που έμελλε να είναι και το αγαπημένο μου από όλο το φεστιβάλ, μια
μοναδική δημιουργία από στρώσεις σοκολάτας Dulce με
Ιαπωνέζικο Τσάι Μάτσα to die for!!!! Ελαφρύ, δροσιστικό,
απλά συγκλονιστικό!
![]() |
Από αριστερά: Στρώσεις λευκής καραμελωμένης σοκολάτας με Ιαπωνέζικο τσάι Μάτσα, mousse dulce με γλασάζ ανανά, mousse σοκολάτας Guanaja με στέβια για διαβητικούς |
Τέλος, πριν φύγω από το Grill Room, δεν μπορούσα παρά να
γευθώ τα απίθανα cocktail του Bar Tender Γιάννη Βλάχου, ο οποίος
για την γιορτή συγκεκριμένα έφτιαξε απίθανα cocktail με
σοκολάτα, όπως το Choco Mojito, ή ένα
μοναδικό Cocktail με Λευκή Σοκολάτα και πολτό Ροδιού, εγώ
προσωπικά προτίμησα κάτι δροσιστικό μετά από αυτή την υπερκατανάλωση σοκολάτας,
όποτε δοκίμασα το δροσιστικό Cocktail Βότκας
με Μήλο και Τζίντζερ αλλά και το
αρωματικό Cocktail Βότκας με Passion Fruit και Lime, απολαμβάνοντας την θέα
και τελειώνοντας έτσι μια υπέροχη ημέρα.
![]() |
Passion Fruit Cocktail, Apple & Ginger Cocktail & ο Bar Tender Γιάννης Βλάχος |
Και άφησα το καλύτερο για το τέλος, ένα
πυροτέχνημα που εκρήγνυται στο στόμα, ένα petit four που
ανακάλυψα στο bar, Καπουτσίνο
ακατέργαστης σοκολάτας, γεμισμένο με πραλίνα, με μια σφαίρα από σπασμένα πιπέρια
και ένα flake κόκκινης τσίλι πιπεριάς, ο παράδεισος σε μια
μπουκιά.
![]() |
Καπουτσίνο ακατέργαστης σοκολάτας με γέμιση από πραλίνα, με μια σφαίρα από 4 πιπέρια εκραζέ και flace καυτερής πιπεριάς τσίλι |
Τα καλά νέα είναι
ότι μπορείτε και εσείς να γευτείτε αυτό το απίθανη εμπειρία! Το Chocolating, δίνει ξανά ραντεβού στο Astir Palace Resort στις 22-23 Φεβρουρίου. Επίσης, τo 22 Φεβρουαρίου, από
τις 14.00-16.00, θα
πραγματοποιηθούν σεμινάρια σοκολάτας από τον pastry chef Φραντζέσκο Σώζο.
Το Chocolating θα πραγματοποιηθεί στο χώρο
του εστιατόριου Grill Room στο ξενοδοχείο Arion Resort & Spa, με τιμή εισόδου 13€ το άτομο
και 8€ για τα παιδιά από 5 έως 12 ετών.
Το
κόστος για τα σεμινάρια σοκολάτας συμμετοχής είναι 30€ το άτομο, τιμή που
περιλαμβάνει την είσοδο στο Chocolating
Οι εκδηλώσεις του Chocolating αποτελούν μια ιδανική ευκαιρία για οικογενειακή έξοδο, η
οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σοκολατένιες δημιουργίες «ζωντανά» από τους
σεφ, σοκολατένιο σπίτι με πολλές εκπλήξεις, μπουφέ με σοκολατένιες γεύσεις,
τρούφες και συντριβάνια σοκολάτας, σοκολατένια ροφήματα, ποτά και κοκτέιλ με
συστατικά σοκολάτας αλλά και συνδυασμούς με σοκολάτα και κρασί, σοκολάτα χωρίς
ζάχαρη και διαγωνισμούς.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Astir Palace Resort για την φιλοξενία, τον Κο Λευτέρη Βαρέλη για την υποδοχή του και το γλυκό αποχαιρετιστηριο του δώρο, τον Pastry Chef Φραντζέσκο Σώζο και την ομάδα του για τις λαχταριστές δημιουργίες τους και για τον χρόνο που μας αφιέρωσαν, το mamapeinao Χορηγό Επικοινωνίας του Φεστιβάλ Chocolating και την Άννα Ευθυμίου για όλα, την Ελεάννα και την Φωτεινή για την υπέροχη συντροφιά τους!
![]() |
Στιγμιότυπα Chocolating 2014 |
Το Chocolating, η αγαπημένη γιορτή σοκολάτας των Αθηναίων, δίνει ξανά ραντεβού στο Astir Palace Resort στις 14-16 και 21-23 Φεβρουρίου για να μας χαρίσει μοναδικές γλυκές στιγμές με μπόλικη δόση σοκολάτας!
Για άλλη μια χρονιά, στο Chocolating θα
έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε μυστικές σοκολατένιες συνταγές και
να γευτούμε λιχουδιές σε ένα ζεστό περιβάλλον από σοκολάτα. Οι pastry
chefs Φραντζέσκος Σώζος από τον Αστέρα Βουλιαγμένης και Δημήτρης Χρονόπουλος από τη Valrhona δημιουργούν το πλέον ιδανικό μέρος για τους εραστές της σοκολάτας!
- See more at: http://www.mamapeinao.gr/articles/1608-Chocolating-%CF%83%CF%84%CE%BF-Astir-Palace-Resort#sthash.nXUnAFpk.dpuf
Το Chocolating, η αγαπημένη γιορτή σοκολάτας των Αθηναίων, δίνει ξανά ραντεβού στο Astir Palace Resort στις 14-16 και 21-23 Φεβρουρίου για να μας χαρίσει μοναδικές γλυκές στιγμές με μπόλικη δόση σοκολάτας!
Για άλλη μια χρονιά, στο Chocolating θα
έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε μυστικές σοκολατένιες συνταγές και
να γευτούμε λιχουδιές σε ένα ζεστό περιβάλλον από σοκολάτα. Οι pastry
chefs Φραντζέσκος Σώζος από τον Αστέρα Βουλιαγμένης και Δημήτρης Χρονόπουλος από τη Valrhona δημιουργούν το πλέον ιδανικό μέρος για τους εραστές της σοκολάτας!
Οι εκδηλώσεις του Chocolating αποτελούν
μια ιδανική ευκαιρία για οικογενειακή έξοδο, η οποία θα περιλαμβάνει
μεταξύ άλλων σοκολατένιες δημιουργίες «ζωντανά» από τους σεφ,
σοκολατένιο σπίτι με πολλές εκπλήξεις, μπουφέ με σοκολατένιες γεύσεις,
τρούφες και συντριβάνια σοκολάτας, σοκολατένια ροφήματα, ποτά και
κοκτέιλ με συστατικά σοκολάτας αλλά και συνδυασμούς με σοκολάτα και
κρασί, σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και διαγωνισμούς.
Για μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη εμπειρία,
στο Astir Palace Resort μπορούμε να απολαύσουμε διαμονή σε grand deluxe
δωμάτιο από 155€ που περιλαμβάνει καθημερινό πρωινό στο δωμάτιο,
σοκολατένιες απολαύσεις και κρασί στο δωμάτιο, δωρεάν είσοδο στο
Chocolating για δύο άτομα, κουπόνι προσφοράς για το Arion Spa για 2
άτομα στην προνομιακή τιμή των 150€ (εξοικονόμηση της τάξης
των 50€) και δυνατότητα αναχώρησης από το δωμάτιο έως στις 16:00.
Αποκλειστικά για τη γιορτή του Αγίου
Βαλεντίνου, o executive chef Στράτος Καλαθάκης έχει ετοιμάσει ένα
θεματικό μενού στην τιμή των €57 ανά άτομο, στο εστιατόριο Grill Room.
Επίσης, τα Σάββατα 15 και 22 Φεβρουαρίου, από τις 14.00-16.00, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια σοκολάτας από τον pastry chef Φραντζέσκο Σώζο.
Το Chocolating θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του εστιατόριου Grill Room
στο ξενοδοχείο Arion Resort & Spa, με τιμή εισόδου 13€ το άτομο
και 8€ για τα παιδιά από 5 έως 12 ετών. Το κόστος για τα σεμινάρια
σοκολάτας συμμετοχής είναι 30€ το άτομο, τιμή που περιλαμβάνει την
είσοδο στο Chocolating.
Ημέρες και ώρες: Παρασκευή 17.00 - 23.00, Σάββατο 12.00-00.00, Κυριακή 12.00-22.00
To Μαμα Πειναω είναι χορηγός επικοινωνίας του Chocolating.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 8902000 ή επισκεφθείτε το www.arionresortathens.com, www.astir-palace.com
- See more at: http://www.mamapeinao.gr/articles/1608-Chocolating-%CF%83%CF%84%CE%BF-Astir-Palace-Resort#sthash.nXUnAFpk.dpuf
Το Chocolating, η αγαπημένη γιορτή σοκολάτας των Αθηναίων, δίνει ξανά ραντεβού στο Astir Palace Resort στις 14-16 και 21-23 Φεβρουρίου για να μας χαρίσει μοναδικές γλυκές στιγμές με μπόλικη δόση σοκολάτας!
Για άλλη μια χρονιά, στο Chocolating θα
έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε μυστικές σοκολατένιες συνταγές και
να γευτούμε λιχουδιές σε ένα ζεστό περιβάλλον από σοκολάτα. Οι pastry
chefs Φραντζέσκος Σώζος από τον Αστέρα Βουλιαγμένης και Δημήτρης Χρονόπουλος από τη Valrhona δημιουργούν το πλέον ιδανικό μέρος για τους εραστές της σοκολάτας!
Οι εκδηλώσεις του Chocolating αποτελούν
μια ιδανική ευκαιρία για οικογενειακή έξοδο, η οποία θα περιλαμβάνει
μεταξύ άλλων σοκολατένιες δημιουργίες «ζωντανά» από τους σεφ,
σοκολατένιο σπίτι με πολλές εκπλήξεις, μπουφέ με σοκολατένιες γεύσεις,
τρούφες και συντριβάνια σοκολάτας, σοκολατένια ροφήματα, ποτά και
κοκτέιλ με συστατικά σοκολάτας αλλά και συνδυασμούς με σοκολάτα και
κρασί, σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και διαγωνισμούς.
Για μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη εμπειρία,
στο Astir Palace Resort μπορούμε να απολαύσουμε διαμονή σε grand deluxe
δωμάτιο από 155€ που περιλαμβάνει καθημερινό πρωινό στο δωμάτιο,
σοκολατένιες απολαύσεις και κρασί στο δωμάτιο, δωρεάν είσοδο στο
Chocolating για δύο άτομα, κουπόνι προσφοράς για το Arion Spa για 2
άτομα στην προνομιακή τιμή των 150€ (εξοικονόμηση της τάξης
των 50€) και δυνατότητα αναχώρησης από το δωμάτιο έως στις 16:00.
Αποκλειστικά για τη γιορτή του Αγίου
Βαλεντίνου, o executive chef Στράτος Καλαθάκης έχει ετοιμάσει ένα
θεματικό μενού στην τιμή των €57 ανά άτομο, στο εστιατόριο Grill Room.
Επίσης, τα Σάββατα 15 και 22 Φεβρουαρίου, από τις 14.00-16.00, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια σοκολάτας από τον pastry chef Φραντζέσκο Σώζο.
Το Chocolating θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του εστιατόριου Grill Room
στο ξενοδοχείο Arion Resort & Spa, με τιμή εισόδου 13€ το άτομο
και 8€ για τα παιδιά από 5 έως 12 ετών. Το κόστος για τα σεμινάρια
σοκολάτας συμμετοχής είναι 30€ το άτομο, τιμή που περιλαμβάνει την
είσοδο στο Chocolating.
Ημέρες και ώρες: Παρασκευή 17.00 - 23.00, Σάββατο 12.00-00.00, Κυριακή 12.00-22.00
To Μαμα Πειναω είναι χορηγός επικοινωνίας του Chocolating.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 8902000 ή επισκεφθείτε το www.arionresortathens.com, www.astir-palace.com
- See more at: http://www.mamapeinao.gr/articles/1608-Chocolating-%CF%83%CF%84%CE%BF-Astir-Palace-Resort#sthash.nXUnAFpk.dpuf
Περάσαμε υπέροχα, έτσι δεν είναι; Μπράβο, θυμήθηκες τη μάρκα του ροφήματος, εγώ έσπαγα το κεφάλι μου, τη θυμόμουνα taza :p Το άλλο weekend όποιος δεν εμφανιστεί στο Chocolating χάνει! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφή